portada_activitats

Activitats

Als nostres voltants i no massa lluny, també tens un ampli ventall de sortides i visites.

La comarca de l’Alt Camp té un ric patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic. Mas Rossell està envoltat de rutes històriques, pobles emblemàtics i indrets interessants per visitar.

Estem situats al vell mig de la Ruta del Cister, Cellers familiars i modernistes, La ciutat de Valls, Montblanc Medieval, Reus Modernista, la Tarraco Romana, Port Aventura,

les platges de la Costa Daurada (Tarragona, Salou, Cambrils, Altafulla…) …

També podreu gaudir de la rica gastronomia de la zona, especialment de la Calçotada.

 

Celler Mas VicençCeller Mas Vicenç

Mas Vicenç és una Masia tradicional catalana que ha viscut la transició de quatre generacions dedicades a la viticultura a una última i actual que ha sabut convertir el millor d’aquests coneixements i cultius en forma d’elaboració de vi i oli d’oliva d’alta qualitat.

Emparats en el punt més interior i elevat de la històrica D.O. Tarragona, els germans Vicenç i Xavier Ferré Morató, enòleg i sommelier respectivament, lideren un projecte familiar ambiciós en el qual es busca re-evolucionar la tradició tot proposant una forma innovadora de gaudir d’unes de les begudes més clàssiques que existeixen.

Vine i gaudeix de la visita a les nostres vinyes i celler tot practicant el Nordic Walking. Consulta la nostra web.

Horaris de visites: és tots els caps de setmana a les 12 amb prèvia reserva o grups també entre setmana, també amb prèvia reserva.

www.masvicens.com

 

ruta cister

Ruta del Cister – GR175

L’anomenada Ruta del Cister és un recorregut per tres monestirs on es van establir els monges de l’ordre del Cister: Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, aquest últim situat a la província de Lleida. En aquests tres espais es van aixecar edificis administratius, hospitals, capelles, cases d’artesans i s’hi van crear granges. L’enllaç entre aquests tres monestirs és la Ruta del Cister.

La ruta comença al monestir de Santes Creus, fundat al 1150, l’únic que actualment no té vida monàstica. És per això que es pot accedir a espais que en altres llocs estan vedats als visitants, com els dormitoris, on s’hi celebren concerts de música clàssica. A Santes Creus també es pot visitar el columbari de Vila-rodona, la tomba del rei Pere el Gran o l’església romànica del Pla, dedicada a Santa Maria. El conjunt del monestir va ser declarat Monument Històricoartístic Nacional el 1951.

El punt central de la ruta és el monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1991. Va ser un dels centres neuràlgics de la Corona d’Aragó, ja que al monestir reposen els cossos de diversos reis. Construït el mateix any que Santes Creus, Poblet, manté la comunitat dels monjos, que tenen cura de les instal·lacions. Es pot visitar el lavatori, la sala capitular, on es fa l’elecció de l’abat i les professions o les tombes reials. El monestir acull, a més, dos museus complementaris, el del Palau del Rei Martí i el de la Restauració.

La ruta acaba a Vallbona de les Monges, a la província de Lleida. El monestir va integrar-se a l’ordre del Cister el 1176 i és femení, conservant ininterrompudament la comunitat durant més de 800 anys.

www.larutadelcister.info
www.larutadelcister.info/santes-creus
www.monestirvallbona.cat
www.poblet.cat

 

cases rurals el pla de santa maríaValls – Calçotada

Ciutat d’origen de la Típica Calçotada i ciutat castellera per excel·lència, ofereix al visitant rutes guiades per seu centre històric. La visita al campanar més alt de Catalunya (74m). Museu de Valls, Museu Casteller (en construcció), etc

www.calsots.com/los-calsots.html
www.festadelacalsotada.com

 

 

torre mixardaTorre de la Mixarda – Figuerola del Camp

A pocs kilòmetres d’ El Pla i ja al terme de Figuerola del Camp, trobem la Torre de la Mixarda.

Torre de guaita moderna, datada entre els segles XVI-XVII.

És de planta circular de maçoneria i té 10,50m. d’alçada i 6 m. de diàmetre. La porta d’entrada està orientada allevant i compta amb llinda d’una sola peça i brancals de pedra picada.

www.figuerola.altanet.org/espais/mixarda

 

Miramar

Al davant nostre podem veure la serralada que ens envolta, Serra de la Voltorera , coll de Cabra, Massís de Sant Ramon, El Tossal Gros, i Miramar. Llocs per poder fer-hi bones caminades.

La serra de Miramar és com es coneix popularment el massís format per les serres de les Guixeres, Carbonària i de Jordà. Es tracta d’una cadena muntanyosa que marca el límit físic entre les comarques de l’Alt Camp, al sud, i la Conca de Barberà, al nord. Està distribuït entre els municipis de Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp i Valls, a l’Alt Camp, i de Montblanc i Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà. El nom de “Miramar” prové del llogaret de Miramar, que pertany a Figuerola, situat al vessant est de la serra.

ca.wikipedia.org/wiki/Serra_de_Miramar

 

montblancMontblanc Medieval

Montblanc Medieval us obre les seves portes a través de la xarxa per tal que descobriu el seu ric patrimoni arquitectònic, cultural i natural, la variada oferta turística i un seguit d’activitats que omplen de festa, color i dinamisme la capital de la Conca de Barberà.
Montblanc és un dels més bells conjunts medievals de Catalunya, es tracta d’un dels punts de més interès de l’interior de la Costa Daurada i està situat al cor de la Ruta del Cister.

Consulta les diferents visites guiades que es porten a terme.

www.montblancmedieval.cat
www.catalunyamedieval.es/category/alt-camp

 

tarragonaTarragona Romana

La ciutat de Tarragona, declarada patrimoni mundial per la UNESCO l’any 2000, Tarragona i el seu entorn conserven vestigis que són testimoni de l’empremta de Roma a Catalunya.

El conjunt inclou diversos monuments del segle III aC fins el VI dC. L’amfiteatre, el circ o l’aqüeducte romà són algunes de les construccions més representatives.

www.tarragonaturisme.cat/ca
www.mnat.cat

 

reusReus Modernista

Reus es la ciutat Burgesa i Modernista de la comarca del Baix Camp. Al segle XVII i XIX fou la capital comercial del sud de Catalunya. La riquesa econòmica de finals del s. XIX donada gràcies a la comercialització d’aiguardent i les directrius per marcar el preu juntament amb 2 capitals més Europees (Londres i Paris), els burgesos van donar pas a potencialitzar el Modernisme, per aquesta raó hi trobem un nucli urbà ple de riquesa amb edificis,carrers, places i passejos d’extrema bellesa,a part dels masos senyorials.
També es centralitzava l‘exportació d’avellana i part d’ametlla a l’Estat Espanyol. La pagesia va ser un element important en la capital donada la tradició més antiga de vinya,garrofers, oliveres, cereals i llegums.

Així com també es va donar a conèixer les joies del modernisme de Domènech i Montaner, la Casa Gasull ( s’ha de destacar pels seus esgrafiats), Casa Rull (a destacar pels lleons de la façana) i el Institut Pere Mata (sanatori psiquiàtric amb retinències islàmiques, vistosos mosaics amb diferents motius florals, amb un antecedent directe de l’Hospital de Sant pau de Barcelona).

www.reuspromocio.cat/ruta-del-modernisme

 

port aventuraPort Aventura

Port Aventura és un dels espais d’oci més visitats de la Costa Daurada. Ubicat a 40 min. de Mas Rossell, es una de les opcions més divertides per passar el dia en família.

Gaudeix de totes les atraccions per a grans i petits i torna a la tranquil·litat en poc més de mitja hora.

www.portaventuraworld.com

 

cases rurals alt campLes Platges

El nom de Costa Daurada li ve del color daurat que es pot veure a les seves platges quan llueix el sol. A 30 min, podràs gaudir de quilòmetres de platges, moltes de les quals han estat guardonades amb la bandera blava de la Fundació per a l’Educació Ambiental d’Europa, a més d’altres reconeixements.

www.costadaurada.info/d1/index.php

 

Ruta dels Castells del GaiaRuta dels Castells del Gaia

Ens mostra diferents fortificacions mil•lenàries a la Vall del Gaià, amb una densitat de Castells i Torres medievals més altes de Catalunya. Es pot fer un recorregut de Castells com: Castell de Saburella, Castell de Vila-Rodona, Castell original de Rodonyà, Castell de Querol (Bé d’Interès Nacional)… i torres medievals com Torre del Moro de Montferri. Itinerari tan natural com cultural a les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Tarragonès.

www.femturisme.cat/ca/rutes/castells-gaia

 

cases rurals tarragonaCellers Modernistes

Són edificis on es combina la funció de recollida, elaboració i emmagatzematge de fruits de la terra. L’Alt Camp i Conca de Barberà tenen la concentració de cooperatives modernistes més important de Catalunya. Les de l’Espluga de Francolí i Nulles (obra de Cèsar Martinell) en són els millors exemples.

Celler Modernista de Nulles: va ser construït el 1919 per Cèsar Martinell, alumne de Gaudí. Façana monumental de gran bellesa Declarada com a Bé d’Interès Cultural.

Celler Modernista de Vila-Rodona, va ser construït el 1919 per l’arquitecte Cèsar Martinell. És un edifici amb dues naus, on la porta principal esta situada a la primera nau amb un gran finestral i cinc finestrons allargats.

Celler Modernista d’Aiguamurcia, construït el 1914 projectat per l’arquitecte Cèsar Martinell. Construït de pedra, estuc i totxo.

L’Espluga de Francolí: És una de les primeres cooperatives. L’edifici va ser ideat per Pere Domènech i Roura i avui és un Museu del Vi.

Barberà de la Conca: Hi trobareu la primera cooperativa fundada a Espanya a l’any 1898 i l’edifici el signa Cèsar Martinell i Brunet.

Rocafort de Queralt: possiblement una de les millors i més especulars mostres d’arquitectura modernista al món del vi. És obra de Cèsar Martinell i Brunet i data de l’any 1918.

Montblanc: cooperativa agrícola, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell al 1919 i que avui és la seu del sindicat de viticultors i de la Caixa Rural Agrària de Montblanc.

També cal destacar les cooperatives agrícoles de El Pla de Santa Maria, Santes Creus, Valls, Alió i la Cabra del Camp. Totes a prop i totes molt recomendables com a alternativa pel cap de setmana a qualsevol època de l’any.

www.vegueries.com/asp/rutasVCAT.asp?Id=2&V=Camp%20de%20Tarragona

Cooperativa agrícola de Nulles

Catedral del vi de Rocafort de Queralt

Cooperativa de L’Espluga de Francolí

 

 

 

 

 

 

         Cooperativa agrícola de Nulles.                   Catedral del vi de Rocafort de Queralt.          Cooperativa de L’Espluga de Francolí.

Cooperativa agrícola de Montblanc

Cooperativa de Barberà de la Conca

 

 

 

 

 

 

   Cooperativa agrícola de Montblanc.       Cooperativa de Barberà de la Conca.